Proteser

Få et godt alternativ til indopererede tanderstatninger

Hvis du mangler nogle eller alle dine tænder, så er en protese en god løsning. 

Proteser går i folkemunde også under betegnelsen ’gebis’, og når man taler om tandproteser, taler man om en aftagelig erstatning for manglende tænder. Det betyder at en protese, i modsætning til andre tanderstatninger – såsom kroner og broer – kan tages ud, når det ønskes og når tænderne skal børstes. 

Hvilke typer proteser findes der?

Overordnet set skelnes der mellem forskellige typer proteser: Delproteser, Helproteser samt Tryklåsproteser.

DELPROTESE: 

En delprotese er en erstatning for manglende tænder. Denne protesetype egner sig i tilfælde, hvor der fortsat er naturlige tænder til stede i munden, hvis disse er gode nok til at bære en protese. Delproteser indeholder et metalstel og bøjler, som holder protesen fast i munden.
Delprotese:

Delprotese

HELPROTESE: 

En helprotese er en erstatning for alle tænder.  Vi fremstiller helproteser, når ingen tænder er tilstede i kæben, eller hvis tænderne er i tilstrækkelig dårlig tilstand således de ikke kan bevares mere. Når der er tandløse områder i munden, sker der det, at kæbeknoglen tilpasser sig og heraf naturligt svinder ind. Derfor er det, især i starten, nødvendigt at tilpasse helprotesen løbende.  

Helprotese

TRYKLÅSPROTESE:

En tryklåsprotese, også kaldet en ”klikprotese”, er en implantatbaseret helprotese. Efter indsættelse af 2-4 implantater i kæbeknoglen, sættes en tryklås over hvert implantat og helprotesen ”klikkes” henover tryklåsene. Tryklåsene sikrer at protesen altid sidder fast, og at den ikke bevæger sig under tale og tygning. Tryklåsprotesen er meget vellidt blandt patienterne til især undermunden, da det typisk er denne der volder problemer med at sidde fast. 

TRYKLÅSPROTESE