Tandlægeskræk

Tandlægeskræk er en udbredt lidelse, der er kendetegnet ved nervøsitet over eller decideret angst for at gå til tandlæge. Det estimeres, at op mod en tredjedel af alle danskere lider af tandlægeskræk i et vist omfang. Dette gør lidelsen, der også kendes under navnet odontofobi, til et udbredt problem og understreger blot vigtigheden af at tage hånd om lidelsen.

Dét gør vi hos Tandlægerne Søndergade, hvor både tandlæger, tandplejere og klinikassistenter har erfaring med håndtering samt afhjælpning af tandlægeskræk.

Bryd den onde cirkel

Tandlægeskræk opstår i mange tilfælde som konsekvens af en dårlig oplevelse hos tandlægen. Smerter, ubehag, manglende information eller frygten for tandlægens instrumenter er få ud af de mange ting, der kan udløse frygten. Nogle oplever også, at angsten skyldes ubehag ved at ligge i tandlægestolen.

Der er således mange ting, der kan forårsage tandlægeskræks opståen, og det varierer ofte fra person til person. Frygten gør mange mennesker nervøse for at gå til tandlæge, og desværre er tandlægeskræk også kendt for at lede til udeblivelse fra regelmæssige tandeftersyn og aftalte behandlinger. Det betyder, at frygten har store konsekvenser for tandsundheden – og derfor er det vigtigt, at den onde cirkel brydes på professionel og omsorgsfuld vis.

Sådan gør vi dit tandlægebesøg til en positiv oplevelse

Vi ønsker at hjælpe alle vores patienter – såvel nye som nuværende – med at komme deres tandlægeskræk til livs. Dette gør vi helt konkret ved at prioritere åbenhed højt, således at vores patienter føler sig trygge ved at dele denne ofte tabubelagte frygt med os.

Hvis du lider af tandlægeskræk og ønsker vores hjælp til at blive frygten kvit, råder vi dig til at fortælle os om din tandlægeskræk, inden vi påbegynder behandling. Det kan du enten gøre, når du bestiller tid, eller når du ankommer i klinikken. På denne måde har vi de bedste betingelser for at tilrettelægge behandlingen ud fra dine behov.

Vi vil blandt andet give dig grundig information om behandlingen, inden vi starter, lytte til dine ønsker og behov, holde pauser undervejs og tilbyde smertefri behandling. Du er desuden velkommen til at tage en ven eller et familiemedlem med eller lytte til din yndlingsmusik under behandlingen – jo mere tryg du er, desto bedre kan vi gøre dit tandlægebesøg til en positiv oplevelse.