Kroner

Få stærk og flot beskyttelse til dine nedslidte tænder

Svækkede og beskadigede tænder, som ikke har den nødvendige styrke, kan beskyttes med påsætning af en krone. En krone er som en hætte, der sættes udenpå din naturlige tand for at redde den mod yderligere skade.

Hvis din tand er slidt ned, knækket eller blevet svag efter en rodbehandling, anbefaler vi derfor en krone.

Få stærk og flot beskyttelse til dine nedslidte tænder

Den del af en tand, der kan ses i munden, kaldes tandkronen. Det er naturligt, at tænder med tiden slides og beskadiges, og derfor kan det være nødvendigt at få påsat en krone. 

Udover naturligt slid er der også andre grunde til, at vi sætter kroner på tænder. Nogle af de tænder, der hyppigt bliver kronebehandlet, er:

 

  • Rodbehandlede tænder
  • Knækkede tænder
  • Tænder med flere cariesangreb, og derved flere fyldninger med tiden.
  • Tænder, der har været udsat for traumer.
  • Tænder, der er nedslidte på grund af skæren tænder.
  • Tænder, der er delvist opløste på grund af syreskader.

 

Sådan påsættes en krone

Forinden der kan sættes en krone på den svækkede tand, skal tanden præpareres og gøres klar til et aftryk, således teknikeren kan lave en krone. Aftrykket bliver enten taget digitalt eller manuelt afhængigt af, hvor langt ned under tandkødet præparationen strækker sig. Alt dette foregår naturligvis under lokalbedøvelse og dermed er hele behandlingen smertefri.

Herefter specialfremstilles tandkronen til dig, og denne cementeres på den naturlige tand.

Hvilke kronetyper findes der?

Du kan få kroner i Guld, Metalkeramik eller forskellige slags Fuldkeramik.

Fuldkeramiske kroner er de kronetyper, der i dag er mest populære. Dette skyldes først og fremmest de kosmetiske egenskaber, da en porcelænskrone med sit naturlige udseende falder godt ind mellem de naturlige tænder. Med denne kronetype er det altså muligt at opnå et resultat, hvor kronen ikke kan ses med det blotte øje – og dét har vi erfaring med, at mange efterspørger.

Der er stor forskel på holdbarheden og det æstetiske udtryk, så tag en snak med os om, hvad der vil passe bedst til dig i den pågældende situation.

Nedenfor vises et eksempel på en fuldkeramisk krone:

Fuldkeramisk krone